Gryta på nötkött och rödvin
Hade lite grytbitar av nötkött i frysen, men så jäkla segt så det måste puttra några timmar för att köttet ska bli ätbart, så jag passade på att förputtra 1,5 timme i rött vin och buljong innan vi skulle på Huseby julmarknad.

Julmarknaden är en historia i sig, men jag ska dra det lite snabbt..
Den absolut finaste julmarknaden jag besökt! Jag, Gustav, Klara och Erik åkte dit.. En bit in träffade vi på Johan och Linn med bror och tjej som sa att dom provat en galet stark korv.. Hmm tänker jag, hur jävla stark kan en korv få serveras.. Jag måste prova, är ganska tålig när det gäller sting.. Jag å Gustav får en bit var, tar en halv tugga och håller bokstavligen på att dö! Ut fort som fan, trycker i oss en mjukglass för att kyla ner munnen.. Gustavs tårar rinner för det var så stark och min andning var inte ok.. 7-10 min efter glassen börjar det lugna ner sig i munnen men smärtan sätter sig i magen.. Fyy!! Erik och Klara fick ta över bilen och köra hem medans jag krampade i knät på Gustav i baksätet.. Galen korv och jag kan inte ens säga om den var god! :-)
Hur som helst, framåt 9 på kvällen kunde vi inta mat efter korven så puttrade på grytan med mera vin lite lök och morötter.. Till serverade jag broccoli och Gustav fick ris.
Gryta
ca 400gGrytbitar på nöt
ca 4 dl vin
2 små lökar
1 vitlök
2 morötter
2-3 buljongtärningar (kött)
ca 4 dl vatten
salt och peppar
Glöm inte att låta grytan småputtra länge, och red den med majzena om det behövs.
// Therese
Det står 4dl.. sen inget mer.. hehe. Vill gärna göra grytan och ska skriva ut receptet :) Sjukt bra rätter och vad duktiga ni är!
Tack för i lördags förresten!! När kommer receptet upp? cant wait!!! Puss JENNY