Kladdig nötkaka
Jessica kom över för lite bakning idag, jag ville prova ett recept och det är alltid roligare att vara fler.
Kakan vart jättegod men jäkligt mäktig.. Mkt och ganska stark chokladsmak så är man ingen chokladlover så kanske det inte är en kaka dennes smak, men för dom som vill äta kakan på ett mer (onyttigt sätt) så tror jag att en choklad med mindre kakaohalt kan vara fantastiskt gott i när det är den höga halten av kakaon som gör den "stark". Jag är inte sån stor fanatiker av choklad så en liten bit till kaffet räcker gott, kan tänka mig att lite bär och nån syrlig glass kan göra sitt till kakan. Varför inte en god cognac!

6 ägg
300g mörk choklad 70%
3 msk stevia el honung
1 dl vispgrädde
1,5 dl grovhackad valnötter
1,5 dl grovhackad sötmandel
1 dl kokosflingor ( till formen)
* Sätt ugnen på 200 grader
* Smörj och kokosströ en ungsfast form med löstagbar botten.
* Separera äggvitorna från gulorna och vispa vitorna till ett hårt skum.
* Hacka chokladen grovt och smält den sedan i ett vattenbad. Rör ner gulor, stevia el honung, grädde och nötter.
* Vänd försiktigt ner äggvitorna i chokladsmeten och blanda väl.
Grädda i mitten av ugnen 15-25 minuter. Låt svalna i formen och låt stå i kylskåp i en timme före servering.
// Therese
Den måste jag testa nån dag. :-)