"Lasagne/moussaka" a la LCHF


Jag gjorde en vanlig köttfärssås, på älgfärs (tur man har en pappa som jagar :-D) och med mycket grädde och creme fraiche. Hade även i överbliven dipp (Fresh Island).
Sedan stekte, saltade och pepprade jag en skivad aubergine som jag sedan lade i botten av en ugnsfast form. La sedan på ett lager med köttfärssås. På det la jag ett lager med skivad zuccini (tänkte steka den också innan, men orkade inte. Tror dock att det blir godare.). Sen hade jag kvar lite wokad rödkål och purjo från igår så jag smetade på det också ;-) och hällde över resten av köttfärssåsen. Till sist rev jag över Grana padano och skjutsade in formen i ugnen på 200 grader tills osten blev gyllenbrun och det puttrade rejält. Den går ju utmärkt att förbereda och köra in den i ugnen 25 min innan man ska äta.
Som vanligt så är det ju lite av vad man har hemma som man kan blanda ner. Jag älskar att kyl- & frys-rensa. ;-)
Serverade en klassisk sallad med fetaost och oliver till. Mums!
//Madde
Har provat en liknande lasagne med ostsås en gång, riktigt gott var det och ditt såg verkligen smaskigt ut!