Bearnaise

Jag kom ju på senare att Therese lagt ut ett recept på bean som Gustav gjorde, men det tänkte jag inte på då. Men här kommer receptet på den jag gjorde iaf. Hittade den i en kokbok som heter Nya Annas mat.
Bearnaise
3 äggulor
150 g smält smör
Några kvistar persilja
1 sharlottenlök (jag använde gul lök)
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
1,5 tsk torkad dragon
Salt
Vitpeppar
Jag hade i lite cayennepeppar
Finhackad persilja
Smält smör och ställ åt sidan.
Blanda vinäger, persiljekvistar, finhackad lök och dragon i en kastrull. Låt reducera ner under hög värme tills nästan ingen vätska finns kvar. Ta bort från plattan och ha i vattnet. Rör om så smakerna kommer ut. Sila av och låt spadet svalna.
Häll tillbaka i en kastrull som man sätter ner i ett vattenbad. Ha i äggulorna och rör om noga. Droppa i smöret under vispning. Viktigast i början, men sen kan man hälla i en stråle. När såsen är klar så kan man smula i lite persiljehack (färsk eller fryst), salta och vitpeppra efter smak.
Den blev riktigt bra tycker jag. Stolt blev jag också över att den inte skar sig. Har inte slagit en bea sen jag gick gymnasiet. :-)
Trevlig helg
//Madde