Panacotta med choklad- & chilitryffel

Gjorde panacotta häromdagen. Wilma fick toppning av mosade hallon & socker medans vi andra åt tryffeltopping.
 
Panacotta (6-8 st):
4,5 dl grädde
1 dl turkisk yoghurt
Stevia efter smak
vaniljpulver efter smak
3 gelatinblad
(en nypa salt)
Lägg gelatinbladen i kallt vatten tills de mjuknar. Koka upp resten. Blanda ner bladen & fyll upp i glas/formar. Låt stå i kyl 2-3 timmar.
 
Choklad- & chilitryffel:
100 g mörk choklad
1 dl grädde
1 msk smör
1,5 tsk cacao-& chilikrydda (Santa Maria)
(1 torkad piri piri)
(en nypa salt)
Koka upp grädde & smör. Dra åt sidan & bryt ner chokladen & ha i kryddan. Rör tills chokladen smält. Häll över panacottan & låt stå i kyl en timme. Tänk på att panacottan måste vara kyld när du tömmer över tryffeln, annars blandas den... Men det är kanske gott. :-)
Jag brukar ha i extra piri piri & salt bara för att jag vill ha lite extra hetta & sälta.
//Madde