Kortfattat...
Två nära kusiner med 83 mil emellan som bloggar till varandra om olika recept och tips, mest LCHF och GI.
Bloggen har vi skapat för att vi ska kunna ha allt samlat på samma ställe, istället för mms och sms som blir utspridda i telefonerna. ;-)
Ni är välkomna att följa oss.
Gjorde panacotta häromdagen. Wilma fick toppning av mosade hallon & socker medans vi andra åt tryffeltopping.
Panacotta (6-8 st):
4,5 dl grädde
1 dl turkisk yoghurt
Stevia efter smak
vaniljpulver efter smak
3 gelatinblad
(en nypa salt)
Lägg gelatinbladen i kallt vatten tills de mjuknar. Koka upp resten. Blanda ner bladen & fyll upp i glas/formar. Låt stå i kyl 2-3 timmar.
Choklad- & chilitryffel:
100 g mörk choklad
1 dl grädde
1 msk smör
1,5 tsk cacao-& chilikrydda (Santa Maria)
(1 torkad piri piri)
(en nypa salt)
Koka upp grädde & smör. Dra åt sidan & bryt ner chokladen & ha i kryddan. Rör tills chokladen smält. Häll över panacottan & låt stå i kyl en timme. Tänk på att panacottan måste vara kyld när du tömmer över tryffeln, annars blandas den... Men det är kanske gott. :-)
Jag brukar ha i extra piri piri & salt bara för att jag vill ha lite extra hetta & sälta.