Frökex

Provade ett recept på frökex som jag hittade på jillsmat.se  
Lätta och goda!
 
 
 
 
 
Ingredienser

1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1,5 dl linfrön
2 krm salt
(eventuellt någon ytterligare kryddning som exempelvis kummin, brödkrydda, chilipulver etc)
3 dl varmt vatten

Gör så här: Blanda ihop alla frön, kärnor, kryddor och varmt vatten i en bunke. Låt stå i rumsvärme tills linfröna sugit åt sig av vätskan, cirka 15-30 minuter. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 120 grader i en timme. Öppna gärna ugnsluckan en gång i kvarten för att släppa ut fukten. Sänk sedan temperaturen till 100 grader och grädda i ytterligare en timme.

Lyft ut plåten ur ugnen, låt svalna något. Vänd det enorma kexet upp och ner, dra bort pappret och bryt sedan till mindre bitar. Förvara i burk i rumstemperatur.

 

// Therese