Tacos med hemgjord salsa

Ikväll åt vi tacos med de klassiska tillbehören. Jag tänkte fota allt bara för att det är så vackra färger, men så glömde jag det. Men ett kort i närbild på den egengjorda salsan som jag brukar göra, lyckades jag få till iallafall. :-)
Skulle även göra guacamole, men båda mina avokado var bruna inuti. Mattias fick åka och köpa nya, men de mjukaste som fanns var stenhårda. Så det blev ingen guacamole. Jag som var sjukt sugen på gucca. Sjukt sugen.
Men här kommer innehållet på salsan (jag gör alltid mycket, för jag vill äta tacos i flera dar, dessutom är salsan en bra grund till både grytor, soppor & gratänger):

3 burkar tomatkross
2-3 gula lökar
1-2 gröna paprikor
2 pressade vitlöksklyftor
Stark fefferoni/jalapeños efter smak (i burk)
Färsk grön eller röd chili/habanero efter smak
ca 0, 5 dl sweet chilisås
ca 1 tsk hel torkad koriander
ca 1-2 tsk spiskummin
chilipulver om man vill
tabasco om man vill
lite taco kryddmix om man vill
lite saft från en citron
1 tsk honung/socker/stevia
Salt

Finhacka alla grönsaker. Mortla koriandern. Man kan ju använda malen om man vill, men jag tycker det luktar ljuvligt när man mortlar den. Färsk koriander kan man också ha, men jag är inte så förtjust i den.
Blanda allt och smaka dig fram till vilken styrka som passar. Tänk på att den blir starkare när den stått ett tag. Allra helst dagen efter.

//Madde






Kommentera här: