Kortfattat...
Två nära kusiner med 83 mil emellan som bloggar till varandra om olika recept och tips, mest LCHF och GI.
Bloggen har vi skapat för att vi ska kunna ha allt samlat på samma ställe, istället för mms och sms som blir utspridda i telefonerna. ;-)
Ni är välkomna att följa oss.
Ikväll åt vi tacos med de klassiska tillbehören. Jag tänkte fota allt bara för att det är så vackra färger, men så glömde jag det. Men ett kort i närbild på den egengjorda salsan som jag brukar göra, lyckades jag få till iallafall. :-)Skulle även göra guacamole, men båda mina avokado var bruna inuti. Mattias fick åka och köpa nya, men de mjukaste som fanns var stenhårda. Så det blev ingen guacamole. Jag som var sjukt sugen på gucca. Sjukt sugen. Men här kommer innehållet på salsan (jag gör alltid mycket, för jag vill äta tacos i flera dar, dessutom är salsan en bra grund till både grytor, soppor & gratänger):3 burkar tomatkross2-3 gula lökar1-2 gröna paprikor2 pressade vitlöksklyftorStark fefferoni/jalapeños efter smak (i burk)Färsk grön eller röd chili/habanero efter smakca 0, 5 dl sweet chilisåsca 1 tsk hel torkad korianderca 1-2 tsk spiskumminchilipulver om man villtabasco om man villlite taco kryddmix om man villlite saft från en citron1 tsk honung/socker/steviaSaltFinhacka alla grönsaker. Mortla koriandern. Man kan ju använda malen om man vill, men jag tycker det luktar ljuvligt när man mortlar den. Färsk koriander kan man också ha, men jag är inte så förtjust i den. Blanda allt och smaka dig fram till vilken styrka som passar. Tänk på att den blir starkare när den stått ett tag. Allra helst dagen efter. //Madde