Ribs med coleslaw
Tur att vi hade laddat upp för nyårsdagen, det var 2 trötta själar som inte orkade gå utanför dörren.
Det blev ribs med coleslaw, salsa och avocado.

Ribs
Ribsen kokades i ett lag med buljong, lagerblad, kryddpeppar, vitpeppar och salt i nästan 3 timmar.
Undertiden kokade jag upp el ihop en flaska tigersås och lite bbqsås till en krämigare glace..
Efter att ribsen kokat ska dom in i ugnen ca 200 grader med glacen på sig i ca 10-15min.

Min Coleslaw på mitt sätt :-)
2 morötter
1 gul lök
1/2 kålhuvud (litet kålhuvud)
ca 3 msk creme fraiche
ca 2 msk majonnäs
ca 1 msk dijonsenap
ganska mkt svartpeppar och salt efter smak
en skvätt vitvinsvinäger
Löken och kålen skivas, morötterna rivs. Ner i en bunke och rör om..
Den här blev riktigt god! Brukar bli lite orolig hur den ska smaka, ibland tränger sig majonnäsen igenom och ger en inte god smak, nästan plastig.
Själv tycker jag restaurangmajonnäsen är godast, annars använder vi den äkta majonnäsen från Findus.
Recept på salsan ligger under lchf/gi såser.
//Therese
Gud vad gott! :-D