Wilmas köttgryta/soppa

Jag kokade älgben på morgonen så fixade hon resten när hon kom hem från skolan. Mammas duktiga tjej.
Det blev ju inte strikt LCHF precis, men kanske GI. Gott var det iaf.
Ca 1 kg älgkött
3 morötter
0,5 kålrot
1 rotselleri
2 palsternackor
3 gula lökar
0,5 purjolök
1 dl torkade kantareller
1 dl frysta gröna ärtor
Hel svartpeppar
Hel vitpeppar
Salt
3 lagerblad
Persilja
Vatten
Älgköttet fick koka upp i vatten sedan tömde jag bort vattnet och tog nytt. Lät koka tills köttet lossnade från benen (tog ca 5 timmar) tillsammans med svartpeppar, vitpeppar och lagerblad. Skummade av då och då.
Tog ur köttet och lät svalna innan jag drog sönder det i mindre bitar.
När Wilma kom hem så skar hon grönsakerna och kokade upp dom i buljongen som blev av köttet. La i köttet, kryddade lite extra med salt och peppar.
Ärtorna och persiljan la hon i mot slutet.
//Madde