Hallon och lakritspannacotta

 
Min tur att fixa fredagsfikat.. Jobbade sent och länge på torsdagen så nånting som skötte sig lite själv och räckte till många fick det bli. Gjorde lite annorlunda denna gång, serverade i en stor form ist för många små.
 
6 dl grädde
4 dl mjölk
1-2 msk stevia strö
3 tsk lakritspulver
lite vanilj (Jag använde stång, en liten bit)
8 gelantinblad
1 liten påse hallon
 
Lägg 6 gelantinblad i kallt vatten ca 5 min. Koka upp gräden, mjölken, lakritspulvret, stevian och vaniljen, rör ner g-bladen. Töm upp i en form å låt svalna i kylen några timmar. Lägg sedan de andra 2 gelantinbladen i kallt vatten och koka upp hallonen, blanda ner bladen i hallonen och töm upp på den avsvalnade pannacottan och låt stelna i kyl nån tim. serveras med vispad grädde.
 
// Therese
 
 

Kommentera här: