Vietnamesisk nudelsallad med kycklingspett
Vi var sugen på nånting annorlunda och Gustav hittade några recept som vi kombinerade ihop. Kanske är den godaste salladen jag ätit!!
Ett stort plus är oxå att den håller sig fräch och krispig några dagar i kylen (ca 3)
Kycklingspetten hittade vi receptet på HÄR

Nudelsallad:
150 gr äggnudlar (Kan bytas ut mot glasnudlar)
1/2 gurka i strimlor
2 salladslökar
1/2 röd lök
1 kruka färsk mynta
1 kruka färsk koriander
100 gr cashewnötter
250 gr blandad sallad
150 gr färska böngroddar
150 gr rivna morötter
Nuoc cham-sås:
1 röd chili (kärna ut och strimla)
1 vitlöksklyfta (pressad)
5 msk strösocker
1/2 dl kokande vatten
1/2 dl fisksås
1 dl färskpressad limesaft (ca 3 lime)
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till såsen och låt den
helst stå och dra till sig i 30 min.
Ringla sedan över såsen, och servera
mer av såsen bredvid!
// Therese