Het polledporkburgare med coleslaw

Lördags var en baksdag så det passade bra med polledpork som klarar sig nästan själv :-)


1,2 kg fläskkarré 
1 klyftad gul lök
3 krossade vitlökar
Paprikapulver
Chilipulver 
Vitpeppar
Kryddpeppar
Salt

Löken la jag i botten på en form, skårade köttet och gned i kryddorna noga. På med köttet på löken.

Gjorde en sås av:

Chilisås
Ketchup 
Soya
Olja
Sweetchili
Sambal
1 burk öl 33cl

Såsen tömde jag över köttet.
In med formen långt ner ugnen på 175 grader mellan 6-7 timmar. Titta till köttet lite då och då, ös lite vätska över så att det inte blir torrt.. När köttet fått en fin krispig yta kan den täckas med folie och få gå klart.

Coleslaw 

Strimlad vitkål
Riven morot
Strimlad lök
Dijonsenap 
Majonäs
Créme fraiche 
Socker
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger

Lite lagomt av allt :-) ni får smaka av!
Lite svårt att gå in på mått då jag alltid höftar och smakar mig fram.

Serveras gärna i ett gott bröd.



Kommentera här: