Chorizo med spansk potatissallad

4 portioner
Ingredienser
  • 600 g färskpotatis, kokt 4 st råa/färsk chorizo 1dl passerade tomater 2 röda paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl flagad rostad mandel 1 tsk paprikapulver
  • 1 finhackad silverlök
  • 2 dl god olivolja
  • 0 ,75 dl rödvinsvinäger 100g babyspenat
  1. Potatisen ska kokas och sedan delas ner.
  2. Blanda dressingen genom att vispa ihop passerade tomater, vinäger och paprikapulver tillsammans med riven vitlök. Häll sedan på olja och vispa så det går ihop något, behöver inte binda som en majonnäs.
  3. Skär paprikan i ca 4-6 delar och skiva löken så tunt ni kan.
  4. Blanda potatis och löken tillsammans med såsen och bladspenaten.
  5. Grilla korven och paprikan på grillen, stick inte hål i korven innan. Då rinner fettet ut och börjar brinna, försök att hålla den hel på grillen. Grilla även paprikan tills den får färg och bli mjuk.
  6. Blanda ner paprikan i potatissalladen och toppa med rostade mandel, servera med grillad korv
 

Kommentera här: