Tomatgratinerad cannelloni med skinka

TOMATGRATINERAD CANNELLONI
- 400 g färska pastaplattor
- 1 burk cocktailtomater
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 stjälkar stjälkselleri
- 1 st morot
- 1 dl vitt vin
- 1 burk ricotta
- 1/4 kruka timjan
- 1/4 kruka basilika
- 300 g rökt skinka
- 100 g parmesan
Gör så här
- Skär morot och selleri tunt samt hacka all lök fint. Fräs alla grönsaker i en stekpanna så det mjuknar. Tillsätt vitt vin och låt den koka några minnuter. Tillsätt tomaterna och låt allt koka samman i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och tillsätt fint hackade färska örter.
- Skär ner skinkan i strimlor och blanda med riven pamresanost i en bunke. Spara en tredjedel av parmesanen till toppen av pastan.
- Tillsätt ricottaost till bunken och blanda samman smaka av med salt och peppar.
- Ta fram en ugnssäker form. Lägg en pastaplatta i formen, klicka dit en dryg matsked ricotta blandning samt lite tomatsås. Rulla ihop plattan, lägg skarven neråt och lägg alla rullar tätt intill varandra. Fortsätt tills formen är fylld.
- Toppa sedan med tomatsåsen och riven ost. Baka på 225 grader i ca 15-20 minuter. Smaklig måltid!