Falsk fläskfilé med rotfrukter och grönpepparsås

Idén om falsk fläskfile fick jag av min vän Linda när vi satt och pratade mat en kväll. Lät så gott så jag provade på mitt sätt :-)
 
Falsk fläskfilé fylld med pesto och vitlöksost.
 
500g köttfärs
2 äggulor
salt och peppar
 

Fyllning
 
1 liten burk creme bonjour ( grekisk vitlök )
pesto
 
 
Blanda färsen och platta ut på ett bakplåtspapper, bred ut färskosten och peston och rulla ihop. Frys rullen i ca 2 timmar, ta fram ur frysen och skär 2 cm tjocka skivor. Stek filébitarna på ytan och grädda dom färdiga i ugnen.
 
Grönpepparsås
 
1 msk smör
1 msk grönpepparkorn
5 dl grädde
1 köttbuljong
soya
steksmöret från filén
 
Krossa pepparkornen grovt, smält smöret och tillsätt kornen för en liten uppvärmning så att smakerna kommer ut. Tillsätt grädde, buljong, steksmör och soya till du fått önskad färg och sälta. Låt koka/puttra tills grädden tjocknar.
 
 
Serveras med ugnsrostade rotgrönsaker :-)
 
// Therese
 
 
 
 

Kommentera här: