Toves enkla fiskgratäng

 
 

 

  • 1 kg fast potatis
  • 2 st gula lökar
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g färsk bladspenat
  • 600 g torskfilé
  • 2 msk färskriven pepparrot
  • 2 dl lagrad ost, riven (t.ex. västerbotten el parmesan - ta vad som finns hemma i kylen)
  • 3 msk smör
  • 1 msk olivolja
  •   Salt och nymald svartpeppar
  1. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Skala och strimla löken och fräs i 1 msk smör ca 5 minuter tills den är mjuk.
  4. Tillsätt grädde och bladspenat. Låt spenaten ånga på låg värme tills den är mjuk.
  5. Skär torsken i bitar och lägg i en ugnsform. Krydda med salt och peppar. Riv över pepparrot och strö över osten.
  6. Häll på grädde, lök och spenat.
  7. Häll av potatisen och stompa tillsammans med 2 msk smör. Krydda med salt och peppar.
  8. Täck formen med potatisstompet och ringla olja på toppen.
  9. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 minuter.

 

 
 

Kommentarer:

1 Emilie:

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se

Kommentera här: