Het kycklingsoppa

Var så sjukt sugen på något starkt och varmt. Helst en soppa. Så så fick det bli. 
Detta blev som vanligt lite av en Kajsa Warg. Jag hade i både överbliven SALSA och RIBSFOND och det kanske inte alla har hemma, men det är bara att improvisera. Detta är egentligen inget recept utan mer en idé på hur man kan ta tillvara på saker man har hemma. Man får ju bara fundera på vad som kan passa ihop. :-)
 
Detta hade jag i iallafall:
 
2 tärnade kycklingfiléer
2 hackade gula lökar
5 hackade vitlöksklyftor
2 skivade morötter
1/5 strimlat vitkålshuvud
4 stora skivade champinjoner
0,5 tärnad grön paprika
4 dl salsa
5 dl ribsfond
5 dl vatten
kokosfett
smör
salt
svartpeppar
vitpeppar
vitlökspulver
paprikapulver
Naga Chili
Sriracha chilisauce
Lime Pickle
 
Fräs kyckling tillsammans med kryddorna i kokosfett en stund. Ha morötter, vitkål, vitlök och svamp. Fräs ett tag till tillsammans med Naga chili, Sriracha och Lime pickle. I med salsan, fonden och vatten. Krydda mer om du vill, efter smak och när allt kokat upp och kycklingen är klar och morötterna al dente så ha i smör, paprikan och löken och låt den mjukna en aning. Sen är det bara att äta medans det är rykande hett och det bränner i hela huvudet. Det älskar jag. :-D
 
Det blev så förbannat gott!
 
//Madde

Kommentera här: